Czekam na Was w kolejnym artykule, życzę miłego dnia.

0
Rate this post

Ważne jest, aby przekąskę przygotować w domu w sposób strategiczny, tak aby była zdrowa, ale „łatwa” do spożycia. Dzięki temu zawsze możesz mieć przy sobie coś do jedzenia, aby przełamać głód między posiłkami, a to pozwoli Ci uzyskać dwie ważne korzyści.

KORZYŚĆ NUMER 1: Nie zostań zbyt długo bez jedzenia

W rzeczywistości oznaczałoby to przybycie na następny posiłek bardzo, bardzo głodnego, aw takim przypadku, jeśli twoja zdrowa i prawidłowa dieta ma pobłogosławić, nie jest to kwestia siły woli, ale po prostu głodu.

A kiedy jesteśmy głodni jak wilk, każdy czek idzie dobrze.

Celem jest dotarcie do posiłku bez nadmiernego głodu i z pewnością należy to modulować w ciągu dnia za pomocą przekąsek.KORZYŚĆ NUMER 2: Nie poddawaj się pokusom brudnych przekąsek

Świat jest pełen pokus, zwłaszcza gdy jesteśmy bardzo głodni. O to, że przekąskom na półkach w barze czy supermarkecie, od których na ogół udaje nam się zachować dystans, nie można się oprzeć…

Nic nie można na to poradzić.

Również w tym przypadku nie jest to kwestia siły woli, ale strategicznego planowania diety tak, aby była zdrowa i prawidłowa. Właśnie tego uczę moich pacjentów i przez wiele lat działalności żaden z nich nigdy nie narzekał na głód podczas jednego z moich kursów żywieniowych.

KROK 3: Jak zorganizować posiłki

Zobaczmy teraz ostatni aspekt. Jest to jedna z najważniejszych zasad zdrowego odżywiania, dlatego bądź bardzo ostrożny. Chodzi o nauczenie się, jak zbudować „pojedynczy talerz” lub „pojedynczy talerz” na lunch i kolację. Nauczę cię, jak to zrobić.

Spójrz na to zdjęcie

  • idealnie dzielimy powierzchnię talerza na dwie części: potem na pół
  • następnie bierzemy jedną z dwóch połówek i dzielimy ją ponownie na dwie
  • będziemy mieli połowę talerza z jednej strony, 50% z prawej, na której umieszczone są warzywa. Warzywa muszą więc stanowić 50% naszego talerza.

Druga część, ta po lewej, podzielona jest na dwie równe części. Tutaj 25% dania będzie zawierało białka, podczas gdy pozostałe 25% dania będzie zawierało węglowodany. Podam przykład: typowe danie, którego możesz użyć do zdrowego i prawidłowego odżywiania się, składa się z:

  1. spojrz-na-to-zdjeciekawałek mięsa, który mieści się w ¼ talerza
  2. porcja chleba lub ryżu lub inne płatki zbożowe, które można umieścić w ćwiartce poniżej
  3. w drugiej połowie talerza ugotowane lub surowe warzywa.

Jeśli jesteś bardzo głodny, możesz zwiększyć powierzchnię talerza, a tym samym odpowiednio zwiększyć ilość wszystkich składników odżywczych. Jeśli nie jesteś bardzo głodny, możesz użyć mniejszego talerza. Jednak proporcje zawsze pozostaną takie same.

To prosty, ale skuteczny sposób na zdrowe i zbilansowane odżywianie, bez zwracania uwagi na gramy i bez ważenia jedzenia. Więc kiedy nie możesz mieć wagi do ważenia żywności, jeśli chcesz, możesz po prostu polegać na tych wizualnych pomiarach, które są świetnym punktem odniesienia.

Jednocześnie ta sztuczka pozwoli Ci zawsze mieć zdrowe i prawidłowe pod względem odżywczym posiłki.

Wniosek

Artykuł jest gotowy. Mam nadzieję, że udzieliłem Ci kilku przydatnych wskazówek, aby przejrzeć ewentualne błędy, które możesz popełnić w ciągu dnia. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości lub pytania, napisz je w komentarzach poniżej!

Aby dowiedzieć się więcej o mojej 7-krokowej metodzie, aby zrównoważyć dietę i definitywnie zmienić podejście do jedzenia i utraty wagi bez drastycznych i niezrównoważonych diet, poproś o BEZPŁATNY PRZEWODNIK EDUCAL START, klikając poniższy link.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj