Jedz dobrze po grecku

0
Rate this post

Ulubione zdrowe potrawy to sajgonki i smocze chmury, takie jak frytki o smaku krewetek. Dla osób dbających o sylwetkę należy unikać sosów słodko-kwaśnych. Zamiast tego lepiej wybrać dania na parze, gdzie rybę podaje się z ryżem i warzywami.

Znowu ze względu na linię i zdrowie, w kuchni chińskiej należy uważać, aby nie przesadzić ze smażonymi potrawami, które mogą być obecne w wielu przetworach i przyprawach.

Imbir i chilli można przygotować razem ze świeżymi sałatkami na miejscu.

Jakie są najlżejsze dania greckich restauracji? Nie brakuje dobroci i przypraw, a także smacznych smaków, które mogą mylić pod względem kalorii. Uwaga na falafele, które i tak są smażonymi klopsikami z roślin strączkowych, a lepiej nie przesadzać.

  • Mousakka to kolejne typowe danie kuchni greckiej, przypominające rodzaj parmigiany bogatej w tłuszcz i próchnicę na bazie mocno doprawionej ciecierzycy.
  • Aby zjeść zdrową grekę i nie rujnować kolejki, lepiej jest skierować się w stronę dań na bazie ryb lub chudej jagnięciny, na ogół gotowanych na grillu oraz świeżych sałatek doprawianych cytryną i pieprzem.
  • Smaczną alternatywą greckiego jedzenia poza domem jest pita, rodzaj arabskiego chleba, który można nadziewać i smakować klasycznym tzatziki, sosem zrobionym z jogurtu, ogórka i czosnku.

Wegańskie restauracje wegetariańskie

Nie trzeba dodawać, że trend nowoczesnego żywienia dla osób poszukujących aktywnego i lekkiego stylu życia jest oczywiście bezmięsny. We Włoszech, ze względów etycznych, ale także ze względu na sprawność psychiczną i fizyczną, popularni są obecnie również wegetarianie i weganie. Jak go winić?

W rzeczywistości zdrowe jedzenie na lunch w drodze dla wielu sprowadza się do sałatki. Ale czy zawsze prawdą jest, że restauracja wegetariańska to najlepszy wybór pod względem kalorii?

W rzeczywistości, nawet w wegetariańskich restauracjach są przetwory i dania bogate w tłuszcze, które są ukryte w serach, jajkach, sosach i nadzieniach używanych w różnych przetworach potraw, które następnie są kilkakrotnie smażone w tym samym oleju.

Nawet w zrównoważonych i ekologicznych miejscach lepiej być ostrożnym

Dobrze jest wybrać z karty dania dnia polecane przez szefa kuchni, ale zawsze łączyć rośliny strączkowe, takie jak soczewica i ciecierzyca, makarony i płatki zbożowe polane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, z zupami zbożowymi i sezonowymi sałatkami.
Dystrybutor sałatek

nawet-w-zrownowazonych-i-ekologicznych-miejscach-lepiej-byc-ostroznymW Ameryce moda na zdrowe odżywianie poza domem stymuluje również nowe idee, które wkraczają bezpośrednio do biura lub w części wspólne przerwy obiadowej. Lodówka Farmera to nazwa ekologicznej nowości, która dąży do zerowego kilometra i ekologicznej. Automat sprzedający świeże i smaczne sałatki dla tych, którzy chcą stosować zdrową i zbilansowaną dietę z dbałością o środowisko.

  1. Mała amerykańska firma chciała obalić mit, że z automatów opartych na fast foodach. Stworzył więc sieć dystrybutorów oferujących szeroki wybór świeżych, apetycznych sałatek przygotowanych ze zdrowych składników, takich jak kiełki, pestki, migdały, quinoa, figi, fasola, kapusta zakonserwowana w szklanych słoikach przypominających te z babcinych dżemów z plastikowymi zakrętkami. oczywiście do recyklingu.
  2. Cała operacja kręci się wokół recyklingu: od drewnianego kiosku po torby, narzędzia, papierowe serwetki, a także różnorodne akcesoria wykorzystywane do pakowania w biodegradowalną kukurydzę.

Ponadto zużycie energii jest zredukowane do minimum, a transport odbywa się pojazdami elektrycznymi.

Ciekawe jest odkrywanie smaków przekąsek i sałatek pamiętanie składu i ilości kalorii, tłuszczów, cholesterolu, sodu, tłuszczów, białek, witamin A i C, wapnia i żelaza. Fajne udogodnienie również dla wegan z alternatywnymi rozwiązaniami dla każdego podniebienia.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj