Czy czujesz się spokojniej jedząc ekologiczne pomidory lub kupując lekkie sery?

0
Rate this post

W końcu wszystko sprowadza się do tego, dlaczego

Potrzebujemy diety bogatej w zdrową żywność i z niewielką ilością żywności zawierającej niewielkie lub żadne wartości odżywcze. Postawa „umiarkowania”, ze względu na sposób jej stosowania, rodzaj szerzonej mentalności i zachowania, z którymi jest kojarzona w prawdziwym życiu, w rzeczywistości prowadzi do diety „umiarkowanie szkodliwej”.

Wnioski

  • Każdego dnia jesteśmy bombardowani dziesiątkami, a nawet setkami wizualnych pokus typu fast food.
  • Nie możemy uciec od tej wizualnej obecności, a te bodźce mogą osłabić twardość naszych wyborów żywieniowych.
  • Bez względu na to, czy jest to „umiarkowany”, czy codzienny nawyk, niezdrowe jedzenie jest równie szkodliwe dla zdrowia i niweluje skutki, jakie może wywołać spożywanie zdrowej żywności.

Ten artykuł został napisany przez naszego gospodarza Sarah Petrelli, pierwotnie opublikowany na CentroMorra.it. Sarah jest założycielką wielodyscyplinarnego protokołu prewencyjnego.

„Medical Wellness Program”, który przeprowadza ponad 2000 badań profilaktycznych rocznie (kardiologicznych, żywieniowych i posturalnych), a obecnie pracuje jako starszy dietetyk w Morra Center. Wyrażone tu poglądy mają charakter osobisty.
Ciekawostka post scriptum: Kinder Maxi – Porcja: 21g

To, co w zbiorowej wyobraźni uważane jest za doskonały produkt dla naszych dzieci, może zamiast tego mieścić się w kanonach tego, co uważamy za „śmieciowe jedzenie”, oto lista składników bardzo słynnego kinder maxi:

  • cukier,
  • w proszku,
  • masło kakaowe,
  • masa kakaowa,
  • lecytyny (sojowe),
  • wanilina,
  • Olej palmowy,
  • masło bezwodne,

Poziomy składników odżywczych na 100g

  1. 22,6 g Tłuszcz nasycony w dużej ilości
  2. 53,3 g rafinowanych cukrów w dużej ilości

0,313 g Sól w umiarkowanych ilościach Ponadto, jak dobrze wiecie, pochodzi z intensywnych gospodarstw, w których stosuje się pasze przemysłowe, codzienne podawanie antybiotyków i nieludzkie warunki chowu.

poziomy-skladnikow-odzywczych-na-100gPrzyjaciele NutriScore dają mu najniższy wynik żywieniowy! Czy na pewno jest to zdrowa żywność dla naszych dzieci?

  • Aby jeść zdrowo i ekologicznie wydajemy o 47% więcej
  • Żywność ekologiczna i lekka: Włosi wydają średnio 47% więcej na zdrowe odżywianie
  • Dom
  • Dieta
  • Aby jeść zdrowo i ekologicznie wydajemy o 47% więcej
  • Cinzia Alfè
  • przez Cinzię Alfè

Zgadza się, spokój ma jednak swoją cenę, biorąc pod uwagę, że na lekkie kiełbaski lub bezdrożdżowe brioszki, słusznie dziś modne, wydajemy średnio o 47% więcej niż ich tradycyjne homonimy, jak donosi Repubblica.

Liczba ta pochodzi z niedawnego badania przeprowadzonego przez Federconsumatori National Observatory, które wykazało, że wszystkie te produkty są sprzedawane po wyższych cenach niż tradycyjne, przy wzroście do 82%.
[Odwieczna walka między certyfikowanymi produktami ekologicznymi a zrób to sam: jakie są różnice]

Przykładowo, jeśli mówimy o +53% dla lekkich frankfurterek, czyli tych o co najmniej 30% mniej kalorii niż zwykła wersja, to dla bez laktozy wzrost wynosi „tylko” 39%. Podczas gdy jest + 23% za lekkie herbatniki, + 20% za majonez i + 25% za chipsy ziemniaczane w torebkach.

Wzrost cen rośnie bardziej w świecie ekologicznym, gdzie +96% wyróżnia się za mąkę, +87% za spaghetti, +58% za herbatniki i przede wszystkim +116% za przecier pomidorowy, czyli ponad dwukrotnie tradycyjny.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj