Światowa Organizacja Zdrowia również to powtarza w kółko, ponieważ dobre odżywianie zapobiega wielu chorobom i pozwala żyć lepiej i dłużej. Niestety prawdą jest jednak, że czasami trudno jest znaleźć „niezawodne” owoce i warzywa, to znaczy uprawiane w ogrodach i sadach, gdzie nie stosuje się pestycydów ani innych substancji potencjalnie niebezpiecznych dla zdrowia.
Nie każdy może mieć ogródek warzywny w domu, a czasem też trudno znaleźć czas na dobre umycie warzyw i wykorzystanie ich w kuchni.
Na szczęście istnieją pyszne produkty przygotowywane przez wykwalifikowanych rzemieślników, którzy wykorzystują warzywa, które sami lub zaufani rolnicy uprawiają i przekształcają je w pyszne przetwory, które trafiają prosto do Twojego domu.
W rzeczywistości na Artimondo znajdziesz ogromny wybór gotowych produktów
Potrzebujesz tylko czasu, aby otworzyć słoik i możesz nadać wszystkim swoim potrawom dodatkowy smak, jednocześnie chroniąc swoje zdrowie, a także środowisko. W rzeczywistości mówimy o preparatach otrzymywanych z warzyw pochodzących z rolnictwa ekologicznego i wytwarzanych ręcznie. Krótko mówiąc, to tak, jakby przygotowywały je Twoje babcie lub matki.
Smaki ogrodu w oryginalnych produktach naszych rzemieślników
- Kliknij i odkryj szeroki wybór smaków z ogrodu Artimondo: Z północy na południe, ze wschodu na zachód, łącznie z wyspami, Włochy to kraj oferujący wiele zasobów, posiadający klimat odpowiedni dla wielu rodzajów upraw i bardzo żyzne gleby.
- Na Artimondo znajdziesz produkty farm z całego półwyspu, które wytwarzają produkty gotowe do użycia, ale niosą ze sobą autentyczność domowych przetworów, ponieważ wszystkie warzywa są selekcjonowane i gotowane ręcznie.
Znajdź na przykład uroki farmy Barbuscia
Od serc karczochów po kaponatę karczochów lub bakłażana, wiele rodzajów grillowanych warzyw, sosy rustykalne, grillowane lub w suszonych pomidorach, czarne i zielone oliwki w różnych formach przygotowania, w tym pyszne pasty.
I nie przegap produktów Farmy Faleschini, która zamiast tego znajduje się w Marlborghetto-Valabruna, w prowincji Udine i przygotowuje preparaty, które pomogą Ci w ciągu kilku sekund wprowadzić smaki ogrodu do stół:
Od warzywnego ratatouille w oliwie extra virgin po rozety z dzikiego mniszka ego, od pesto bazyliowego, orzeszków piniowych i orzechów włoskich bez sera, po słodko-kwaśne kiełki czosnku górskiego. Spróbuj także czerwonej cebuli w słodko-kwaśnych plastrach, kremu z dzikiego czosnku lub dzikiej słodko-kwaśnej cykorii, żeby wymienić tylko kilka z wielu propozycji.
A jeśli potrzebujesz przypraw, spójrz na te w słoikach z Azienda Agricola Macara, która również znajduje się w Mirabella Imbaccari, która działa z pełnym poszanowaniem równowagi ekosystemu.
W rzeczywistości połacie ziół aromatycznych są traktowane ręcznie na każdym etapie, aby zminimalizować obróbkę mechaniczną, aby zachować strukturę gleby i zapewnić naturalne odżywianie roślin. Zioła są następnie zbierane ręcznie i naturalnie suszone, łuskane i przesiewane w celu zachowania ich smaku, koloru i aromatu.